Vijon puna për restaurimin e Urës së Katiut në fshatin Bënjë, Përmet.

Mjeshtrat e restaurimit, së bashku me 28 pjesëmarrësit e Kampit Rajonal të Restaurimit nr. 44, janë duke vënë në zbatim projektin restaurues të hartuar nga specialistët e Institutit të Monumenteve të Kulturës. Projekti synon t’i rikthejë shkëlqimin një prej monumenteve më me vlerë të zonës.

Për herë të parë KRR e organizuar nga CHwB Albania shtrihet këtë vit edhe në Përmet. Kampi organizohet në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, Institutin e Monumenteve të Kulturës dhe Drejtorinë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore Gjirokastër.

 

 

By |2018-10-19T11:28:45+00:00October 19th, 2018|Aktivitete|Comments Off on Vijon puna për restaurimin e Urës së Katiut në fshatin Bënjë, Përmet.

About the Author: