Rikthehemi sërish në Kishën e Shën Ilias, në fshatin Stegopull, Gjirokastër.

Projekti restaurues i hartuar nga specialistët e Institutit të Monumenteve të Kulturës, është miratua në mbledhjen e fundit të Këshillit Kombëtar të Restaurimeve. Projekti synon kryerjen e ndërhyrjeve konsoliduese dhe restauruese në Kishën e Shën Ilias, monument kulture i kategorisë së I-rë.

Tashmë specialistët e sektorit të artit pranë IMK kanë kryer një tjetër inspektim në këtë monument, me qëllim evidentimin e problematikave dhe dokumentimit e gjendjes ekzistuese të pikturës murale dhe ikonostasit, për të vijuar më tej dhe me hartimin e projektit.

 

By |2018-10-19T11:31:46+00:00October 19th, 2018|Aktivitete|Comments Off on Rikthehemi sërish në Kishën e Shën Ilias, në fshatin Stegopull, Gjirokastër.

About the Author: