Vijon puna për restaurimin e Kishës së Shën Mërisë në Peshkëpinë e Sipërme

Ministrja e Kulturës, znj. Mirela Kumbaro Furxhi së bashku me profesorët e nderuar, Aleksandër Meksi dhe Pirro Thomo dhe specialistët e Institutit të Monumenteve të Kulturës, inspektuan nga afër ecurinë e punimeve në Kishën e Shën Mërisë, monument kulture i kategorisë së I-rë.

Projekti i hartuar nga specialistët e Institutit të Monumenteve të Kulturës parashikon restaurimin e elementëve konstruktivë dhe arkitektonikë të objektit, si dhe ndërhyrje restauruese në pikturën murale dhe ikonostas. 

By |2018-10-31T14:27:35+00:00October 31st, 2018|Aktivitete|Comments Off on Vijon puna për restaurimin e Kishës së Shën Mërisë në Peshkëpinë e Sipërme

About the Author: