Takimi i mbajtur në kuadër të projektit 3D-IMP-ACT

Në ambientet e Muzeut Historik Kombërar u zhvilluar sot takimi i rradhës i partnerëve, në kuadër të projektit 3D-IMP-ACT “Virtual reality and 3D experiences to IMProve territorial Attractiveness, Cultural heritage smart management and Touristic development”.

Pjesë e projektit i cili ka nisur zyrtarisht në prill 2018 janë: Partner Leader – Universiteti Politeknik i Barit, Itali (Fakulteti i inxhinierisë mekanike) dhe partnerë të tjerë si Instituti i Monumenteve të Kulturës, UPT Tiranë (Fakulteti i inxhinierisë mekanike), Polo Museale – Puglia (muzeu qendror) dhe Universiteti i Malit të Zi – Crne Gore, Podgorica.

Përgjatë këtij takimi partnerët prezantuan rastet studimore të përzgjedhura për t’u digjitalizuar, në kuadër të këtij projekti. Parku Arkeologjik i Apollonisë do të jetë një ndër sitet e përzgjedhura nga partneret shqiptarë.

 

By |2018-11-07T15:02:45+00:00November 7th, 2018|Aktivitete|Comments Off on Takimi i mbajtur në kuadër të projektit 3D-IMP-ACT

About the Author: