Përfundon restaurimi i Urës së Kordhocës, Gjirokastër

Pas disa muajsh punë kanë përfunduar ndërhyrjet përforcuese dhe restauruese në urën e Kordhocës, projekti i së cilës u hartuar nga specialistët e Institutit të Monumenteve të Kulturës.

Ura e Kordhocës, monument kulture i kategorisë së I-rë, ngrihet mbi lumin Drino, rreth 4 km në juglindje të Gjirokastrës. Ura ka një gjatësi prej 103 m dhe përbëhet nga pesë harqe të mëdhenj.

By |2018-12-03T16:08:21+00:00December 3rd, 2018|Aktivitete|Comments Off on Përfundon restaurimi i Urës së Kordhocës, Gjirokastër

About the Author: