Ura2014-09-01T09:28:05+00:00

URA E TABAKEVE, TIRANË

URA E TABAKEVEUra e Tabakëve është një monument kulture i ndërtuar në Tiranë në shekullin e XVII – XVIII-të.Ura ka një lartësi rreth 7 metër e gjysëm. Ura e Tabakëve, e cila e mori këtë emër për shkak të pozitës së veçantë të esnafit të Tabakëve në jetën ekonomike dhe shoqërore të Tiranës në shekujt XVII-XVIII, ka një strukturë të gurtë, të formuar me dy harqe dhe e shtruar me kalldrëm. Ajo dallon për arkitekturën e saj …më shumë